Homosexuella föräldrar

Homosexuella föräldrar

Ska det faktum att man är homosexuell hindra en från att bli förälder. Nej, självklart inte. Att vara homosexuell gör inte att man automatiskt blir en bättre eller sämre förälder. Att det ska bli problematiskt för barnet att växa upp med två stycken mammor eller två pappor ska inte vara ett problem. Om samhället och synen på samkönade föräldrar är negativt så behöver vi jobba för att denna syn och norm ändras. Det normativa samhället med mamma, pappa och barn är förlegat, det ser inte ut så i verkligheten och har aldrig gjort. Rätten att få älska vem man vill ska alltid vara något som vi måste kämpa för.

Vi kan aldrig någonsin ge vika för ett samhälle som dömer oss för hur vi ser ut, för dem vi älskar och för den vi är. Vi får aldrig låta förtryck och okunskap ta över vårt samhälle. Det är så viktigt att vi sprider information, avdramatiserar och verkar för ett öppet samhälle för alla.

Kommande generationer ska inte behöva hävda sin rätt att gifta sig med den de älskar- det ska vara en självklarhet. De ska inte behöva kämpa för sin rätt att adoptera eller skaffa barn för att de är homosexuella- det ska vara en rättighet precis som det är för heterosexuella. Ingen ska behöva leva sitt liv i lögn och i hemlighet i rädsla för att bli förvisade och dömda eller än värre fängslade och dödade.

Vad som gör en till en bra och älskande förälder har ingenting med sexuell läggning att göra och NEJ, det är inte synd om barnet som har två pappor eller två mammor. Det är synd om barn som hamnar i hem utan kärlek, som blir slagna eller som bor i destruktiva missbrukarhem. Det är inte synd om ett barn som har två kärleksfulla föräldrar.

Fördomar och hat kommer alltid att finnas runt om i samhället och det får aldrig accepteras eller anses som normalt. Det normativa samhället är en lögn och det är dags att inse det.

Allt fler länder börjar få ett öppnare och friare samhälle där det är tillåtet för samkönade äktenskap och för samkönade att skaffa barn men många länder har långt kvar. Visste du till exempel att ett av världens mest homofoba länder är Jamaica där kyrkan är så gammalmodig att de tror att homosexualitet är människor som är svaga och som fallit för frestelse. I Jamaica mördas folk för sin sexuella läggning och ingen vågar vara öppet homosexuell.

I länder som Afghanistan, Nigeria, Sudan, Saudiarabien, Jemen, Iran och Brunei så är det olagligt att vara homosexuell och lagen dömer till dödsstraff. Något som för oss är omöjligt att förstå. Men vi ska inte glömma att för bara lite över trettio år sedan i Sverige så ansågs homosexualitet som en sjukdom som kunde botas, så ser vi inte på det längre, åtminstone inte de flesta av oss.

I Las Vegas USA, så kan man bli vigt i ett kapell av självaste Elvis, även samkönade kan göra detta men de får inget riktigt vigselbevis för det är ännu inte lagligt i staten Nivada. Väldigt märkligt och en konstig dubbelmoral- samkönade får alltså låtsasgifta sig. Förnedrande.

Privacy Policy