Kampen måste fortsätta

Tänk dig att runt om i världen så finns det människor som lever ett liv i konstant rädsla för att bli avslöjade. De är livrädda att berätta att de som tjej blir kär i andra tjejer, eller som kille blir kär i andra killar. Kanske du känner rätt tidigt att det kön som du föddes med inte är den du är, du är född i fel kropp och det får absolut ingen veta så du fortsätter ditt liv i en lögn. För berättar du om din hemlighet för någon så riskerar du att bli mobbad, hånad, förskjuten från din familj, förlora dina vänner, bli misshandlad, bli våldtagen, fängslad eller få dödstraff och bli avrättad beroende på vilket land du bor i. Så ser verkligheten ut för HBTQ personer runt om i världen och det är så fel, grymt och fruktansvärt skrämmande.

Hur är det möjligt att det i dag 2015 fortfarande ser ut på det sättet? Och vad kan vi göra för att hjälpa?

Jo, först och främst så måste vi lyfta frågan och sprida kunskap om HBTQ. För det människor inte förstår eller förlikar sig med, det förvandlas till rädsla och rädslan är det absolut farligaste som finns. Okunskapen är ligger på delad plats. Vi måste rösta fram politiker som brinner för människors rättigheter och vi måste protestera mod gammalmodiga regler och lagar som fördömer människor vars enda ”brott” är att älska någon av samma kön.

Vi får aldrig någonsin acceptera att någon blir behandlad dåligt p.g.a sin sexuella läggning. Ju fler människor som ställer sig bakom allas rätt att få vara sig själv och älska vem de vill, desto starkare bli kampen.

Lagar som säger att homosexuella eller transpersoner ska fängslas och dödas måste avskaffas, tas bort! Vi länder som har kommit längre i vår kamp och har ett fritt och tillåtande samhälle måste kämpa med hjälp av vår yttrandefrihet för länder som inte har kommit lika lång som oss. Det är helt fruktansvärt att så många människor världen över lever sina liv i lögn p.g.a rädsla för att komma ut. De får aldrig någonsin känna sig hela eller lyckliga. Aldrig någonsin få må bra.
Informationen om HBTQ ska finnas i skolan tidigt. Ingen elev ska känna sig konstig eller annorlunda för sin sexuella läggning, ingen elev ska känna rädsla för att komma ut. Informationen ska också synas i media och runt om i samhället. Pridefestivalen är så otroligt viktig, mammor och pappor som stolt demonstrerar för sina barns rättigheter och deklarerar sin stolthet över sitt barn. Prideflaggan har kommit in i folkhemmen och det betyder att vi kommit ännu ett steg längre i kampen mot rädsla och okunskap.

Regnbågens klara färger ska lysa i hela världen i slutändan, det går om vi bara kämpar vidare och aldrig någonsin ger upp.

Alla har rätt att älska vem de vill, att klä sig hur de vill, att göra könsbyten och bli respekterade och behandlade precis som alla övriga runt om i vårt samhälle.
Tack för ordet!

Privacy Policy